Založ si blog

Zachráňme občanov Slovenska

Množstvo samovrážd zo sociálnych motívov, neznesiteľná sociálna situácia nezamestnaných, dôchodcov z nízkym dôchodkom, zamestnancov s minimálnou mzdou ako i nemožnosť uplatnenia sa mladých ľudí, je dostatočným dôvodom na ich záchranu.
 
Preto vyzývam všetkých, ktorým nie situácia uvedených skupín občanov ľahostajná, aby sa zapojili do zlepšenie ich kvality života.

Zachrana Slovenska

V roku 1989 v celom socialistickom tábore došlo k hlbokej spoločenskej zmeny. Plánovité hospodárstvo sa zmenilo na trhové. Vedúca úloha komunistickej strany bola zrušená a prešlo sa na demokraciu. Povinnosť pracovať sa zrušila a umožnilo sa žiť bez práce, bez tvorby hodnôt, cez úžeru.

V trhovom hospodárstve robia tie najvýnosnejšie veci iba tie najlepšie štáty na svete. Občania v ostatných štátov robia iba podradné práce. Aby sa štáty udržali na poprednom mieste na svete, robia všetko pre to, aby konkurenciu zlikvidovali.

 

Takto bolo zlikvidované aj naše hospodárstvo, pretože naša nefunkčná demokracia tomu nevedela zabrániť. Miesto vylepšenia existujúceho stavu, rozvrátil sa priemysel, poľnohospodárstvo, zdravotníctvo, školstvo a dokonca vykonala demontáž práva v štáte. Viď: http://seta.blog.pravda.sk/2012/12/23/demontaz-pravneho-statu/

Vo svete konkurencie uspejú iba krajiny, ktoré majú vynikajúci systém fungovania spoločnosti. Fungujú tak, ako napríklad pretekárske tými pri veľkej cene formuly 1, alebo pri symfonických orchestrov. Viď: http://seta.blog.pravda.sk/2012/11/13/hudba-nasho-zivota/

Ako je to u nás?

Funkčnú socialistickú ústavu sme nahradili nefunkčnou slobodnou ústavou, v ktorej máme na jednej strane zakotvené všetky ideály slobody, no na druhej strane sú vzťahy postavené tak, aby sa tieto ideály nedali realizovať.
Komunistickú stranu, ktorá sa väčšinou starala o prospech všetkých občanov, sme vymenili za demokratický zvolené politické strany, ktoré sa väčšinou starajú o prospech svojich členov, ich rodinných príslušníkov, sponzorov a prisluhovačov.
Povinnosť pracovať a tvoriť hodnoty pre spoločnosť sme vymenili za možnosť nepracovať, netvoriť hodnoty a žiť z úžery.
Špičkoví odborníci utekajú do sveta a ú nás riadia krajinu neschopní nominanti politických strán.

Uvedené skupiny občanov zachránime, keď budeme realizovať idey, ktoré máme v ústave a budeme jednotní. Preto musíme sfunkčniť našu ústavu, pokryteckých politikov a ich strany musíme poslať na smetisko dejín a a musíme obmedziť úžeru a korupciu, ktorá spôsobila hore uvedený stav.

Ako to dosiahneme?

Iba tak, že sa spoji väčšina občanov Slovenska. Preto, ak Vám zostalo vo vašom srdci kúsok súcitu k uvedeným skupinám občanom a chcete ich zachrániť, pridajte sa do Hnutia na záchranu republiky. Môžete sa pridať jednotlivo alebo aj celé kolektívy.  Zatiaľ je to iba skupiny na sociálnej sieti na adrese:

https://www.facebook.com/groups/508158635920325/

Zachraňovať môžu všetci. Tí, čo to nevedia, tých naučíme, tých čo nevládzu, tým pomôžeme, ale tí čo nechcú pomáhať nech nám nezavadzajú.

 

Od nežnej k mafiánskemu štátu

05.09.2019

Od „Nežnej revolúcie“ ubehlo takmer 30 rokov. To je dostatočné dlhý čas na zodpovedanie otázky, kde sa naša krajina od nežnej dostala. Menšina občanov, tí čo po nežnej profitovali a profitujú a tí čo o nežnej vedia iba z médií, nám tvrdia, že sme zvrchovanou, demokratickou a právnou krajinu. Nie všetci z tejto skupiny sú však presvedčený o tom, že sme [...]

Za slušné Slovensko

04.04.2018

Úkladné vražda mladého novinára a jeho priateľky otriasla Slovenskom. Zverejnené informácie z reportáži zavraždeného novinára odhalili pravú tvár nášho režimu, keď nepriamo v nich poukázal na náš skorumpovaný justičný systém a mafiánsku partokraciu. O našej veľkej korupcie svet vedel, pretože za rok 2016 Slovensko ohodnotil ako k druhú najskorumpovanejšiu krajine [...]

Prečo sme druhou najskorumpovanejšou krajinou celej Európy?

13.10.2017

Svetové ekonomické fórum zverejnilo svoj každoročný index korupcie, ako súčasť správy o globálnej konkurencieschopnosti. Podľa tohto indexu sme druhou najskorumpovanejšou krajinou celej Európe. Podrobnosti sú na tomto odkaze: http://finweb.hnonline.sk/ekonomika/834706-porovnali-sme-mieru-korupcie-v-europe-slovensko-dosiahlo-katastrofalny-vysledok Hlavným zdrojom korupcie je [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štefan Štefanides

Prepáčte že píšem blogy. Stranícky štát - ZLODEJŠTÁT ma k tomu donútil.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 99
Celková čítanosť: 1136025x
Priemerná čítanosť článkov: 11475x

Autor blogu