Založ si blog

Demontáž právneho štátu

V tejto sviatočnej atmosfére želám všetkým čitateľom tohto článku požehnané Vianoce a pod stromček kúsok PRAVDY z nášho života.

 

 

Aby mohli zločinci ovládnuť demokraciu, museli najprv znefunkčniť právny štát  Museli ho rozobrať – demontovať. Čiže vykonať demontáž právneho štátu.

Demontáž právneho štátu sa vykonala cez prijaté novely zákonov.

Začiatok demontáže sa uskutočnil dňa 7.5.1990, na zasadnutí spoločnej schôdze Federálneho zhromaždenia pri prijatí zákona 168/1990 Zb, ktorým sa mení a dopĺňa zákon o prokuratúre.

Podľa zákona 60/1965 Zb. o prokuratúre, ktorý platil do účinnosti novely platili okrem iných aj tieto ustanovenia

– § 1 ods.1: „Dozor nad dôsledným vykonávaním a zachovávaním zákonov a iných právnych predpisov ministerstvami a inými orgánmi štátnej správy, národnými výbormi, súdmi, hospodárskymi a inými organizáciami i občanmi patrí prokuratúre, na čele ktorej stojí generálny prokurátor Československej socialistickej republiky.“

– § 19 „Prokurátori pôsobia na to, aby sa orgány štátnej správy, národné výbory, hospodárske a iné organizácie, najmä i dobrovoľné spoločenské organizácie podieľali na zamedzovaní a predchádzaní trestnej činnosti a prispievali k prehĺbeniu výchovného pôsobenia trestného konania.“

Zákon 168/1990 Zb. nadobudol účinnosť ešte pred prvými slobodnými voľbami a to 1.6.1990.

Odvtedy sa už dozor prokuratúry  nevzťahoval na súdy, hospodárske a iné organizácie.  Taktiež sa vypustil celý § 19.

Z uvedeného vyplýva, že už 1.6.1990 sa prokuratúra zbavila dozoru nad dôsledným vykonávaním a zachovávaním  zákonov súdmi, hospodárskymi a inými organizáciami a tiež prevencie v trestnej činnosti v štátnej a verejnej správe a hospodárskych organizáciách,.

Vytvorili sa tak podmienky na rozkradnutie našich štátnych podnikov.

Aby sa poškodení občania nemohli cez opravné prostriedky domôcť svojho práva a bohatí zlodeji aby neboli potrestaní, vytvorila sa kruhová obrana organizovaného zločinu, ktorú realizujú súdy a orgány činné v trestnom konaní.

Vytvorila sa cez prijaté novely Občianskeho súdneho poriadku, zákona o ústavnom súde a iných zákonov.

Príklady som uviedol v Petícií proti porušovaniu ľudských práv

a tiež v Petícií proti „kriváctvu“ verejných činiteľov.

 

Od nežnej k mafiánskemu štátu

05.09.2019

Od „Nežnej revolúcie“ ubehlo takmer 30 rokov. To je dostatočné dlhý čas na zodpovedanie otázky, kde sa naša krajina od nežnej dostala. Menšina občanov, tí čo po nežnej profitovali a profitujú a tí čo o nežnej vedia iba z médií, nám tvrdia, že sme zvrchovanou, demokratickou a právnou krajinu. Nie všetci z tejto skupiny sú však presvedčený o tom, že sme [...]

Za slušné Slovensko

04.04.2018

Úkladné vražda mladého novinára a jeho priateľky otriasla Slovenskom. Zverejnené informácie z reportáži zavraždeného novinára odhalili pravú tvár nášho režimu, keď nepriamo v nich poukázal na náš skorumpovaný justičný systém a mafiánsku partokraciu. O našej veľkej korupcie svet vedel, pretože za rok 2016 Slovensko ohodnotil ako k druhú najskorumpovanejšiu krajine [...]

Prečo sme druhou najskorumpovanejšou krajinou celej Európy?

13.10.2017

Svetové ekonomické fórum zverejnilo svoj každoročný index korupcie, ako súčasť správy o globálnej konkurencieschopnosti. Podľa tohto indexu sme druhou najskorumpovanejšou krajinou celej Európe. Podrobnosti sú na tomto odkaze: http://finweb.hnonline.sk/ekonomika/834706-porovnali-sme-mieru-korupcie-v-europe-slovensko-dosiahlo-katastrofalny-vysledok Hlavným zdrojom korupcie je [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Štefan Štefanides

Prepáčte že píšem blogy. Stranícky štát - ZLODEJŠTÁT ma k tomu donútil.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 99
Celková čítanosť: 1135511x
Priemerná čítanosť článkov: 11470x

Autor blogu