Založ si blog

Od nežnej k mafiánskemu štátu

 

Od „Nežnej revolúcie“ ubehlo takmer 30 rokov. To je dostatočné dlhý čas na zodpovedanie otázky, kde sa naša krajina od nežnej dostala.
Menšina občanov, tí čo po nežnej profitovali a profitujú a tí čo o nežnej vedia iba z médií, nám tvrdia, že sme zvrchovanou, demokratickou a právnou krajinu. Nie všetci z tejto skupiny sú však presvedčený o tom, že sme právnym štátom. Pritom sloboda, zvrchovanosť, demokracia spravodlivosť sú spojené nádoby ak je diera v jednej z nich, potom sú aj ostatné nádoby prázdne.
Väčšina občanov však po nežnej neprofitovala. Práve naopak pocítila a pociťuje trpkosť a neduhy nového režimu, prišla o spoločný majetok a zhoršila sa jej kvalita života. Pre túto skupinu sme mafiánskym štátom, v ktorom absentuje deľba moci. Strana alebo koalícia strán, ktorá ovládne parlament, ovláda aj výkonnú moc a súdnu moc. Potom všetke tri moci kryjú a chránia ústavných činiteľov a členov vládnych strán.
Totiž „Nežnou revolúciou“ sa nedosiahol kvalitatívny skok. Revolučnými zmenami neprešla justícia a nedošlo ani k zmene vládnucej vrstvy. Komunistické kádre na úrovni okresov, krajov a republiky, nám vládnu ďalej aj so svojimi rodinami. Po nežnej revolúcia stali sa z nich oligarchovia, politici a dobre platení pracovníci v štátnych inštitúciách a podnikoch.

 

Ako sa to stalo
1. Skupina popredných československých politických predstaviteľov po dôkladnej príprave spolu so zahraničím a domácimi skupinami sa podieľala na prevrate v našej krajine.
Viď:
https://davdva.sk/letna-priprava-neznej-revolucie-pavol-janik-exluzivne-o-pripravach-tzv-neznej-revolucie-pocas-leta-1989/

2. Potom sa znefunkčnil náš právny systém, v ktorom sa umožnilo sudcom a prokurátorom beztrestne predávať svoje rozhodnutia. Vytvorili dva režimy práce našej justície.
Jeden je pre bežných občanov a druhý (korupčný) pre ústavných činiteľov, bohatých zlodejov a ich prisluhovačov. Všetky ústavné orgány vrátane parlamentu chránia korupčný režim.
Viď:
https://seta.blog.pravda.sk/2014/04/14/sabotaz-zakonodarcov/

3. Následne sa začal rozkrádať štátny – spoločný majetok, pretože skorumpovaný právny systém to umožňoval a tak sa stal “zlatou baňou” pre tých, čo realizovali prevrat, pre ústavných činiteľov, pre bohatých zlodejov a pre našu justíciu. Spoločný majetok sa rozkrádal cez privatizáciu, cez tunelovanie investičných fondov, cez tunelovanie sprivatizovaných podnikov, cez tunelovanie štátnych podnikov, cez štátne zákazky a podobne. Takto nám sa zrodili noví veľkokapitalisti a nové finančné skupiny.

4. V politike sa dodnes odohráva boj medzi politickými stranami sponzorujúce domácimi kapitalisti a sponzorujúce zahraničným kapitálom. Zahraničný kapitál totiž ovládol naše média a sponzoruje naše mimovládne organizácie a politické strany a tak si u nás vytvoril piatu kolónu. Ani jednej skupine nejde o dobro pre občanov a o vlastné dobro a dobro pre svojich sponzorov a prisluhovačov. Ide im iba o výhodne získanie profitu a naše okradnutie.
Viď:
https://blogy.hnonline.sk/stefan-stefanides/diktatori-slovenska

Ako zrušíme našu mafiánsku partokraciu
Zrušíme ju, keď urobíme také systémové zmeny, ktoré zabezpečia aby boli plne funkčné demokratické princípy a nástroje, hlavne deľbu moci a o imperatívny mandát. Keď sa bude dôsledne plniť vôľu ľudu. Zvolení zástupcovia musia presadzovať to, aby občania mali slobodu a moc pevne v rukách, aby sa ekonomika rozvíjala v prospech občanov a aby média stali na strane občana a nie kapitálu, ktorý ich vlastní.

Viď:
https://blogy.hnonline.sk/stefan-stefanides/vola-ludu

Krajiny, v ktorých sa po vybudovaní základov nového režimu neodovzdá moc ľudu, sa krútia dookola v 20 ročných intervaloch od revolúcie cez normalizáciou pod ďalšiu revolúciu. U nás to bolo nasledovne:

rok 1948 revolúcia
rok 1969 začiatok normalizácie,
rok 1989 revolúcia
rok 2010 začiatok normalizácie
o desať rokov nás čaká ďalšia revolúcia

Je najvyšší čas na to, aby sa moc odovzdala nášmu ľudu a dostali sme sa z tohto bludného kruhu.

Za slušné Slovensko

04.04.2018

Úkladné vražda mladého novinára a jeho priateľky otriasla Slovenskom. Zverejnené informácie z reportáži zavraždeného novinára odhalili pravú tvár nášho režimu, keď nepriamo v nich poukázal na náš skorumpovaný justičný systém a mafiánsku partokraciu. O našej veľkej korupcie svet vedel, pretože za rok 2016 Slovensko ohodnotil ako k druhú najskorumpovanejšiu krajine [...]

Prečo sme druhou najskorumpovanejšou krajinou celej Európy?

13.10.2017

Svetové ekonomické fórum zverejnilo svoj každoročný index korupcie, ako súčasť správy o globálnej konkurencieschopnosti. Podľa tohto indexu sme druhou najskorumpovanejšou krajinou celej Európe. Podrobnosti sú na tomto odkaze: http://finweb.hnonline.sk/ekonomika/834706-porovnali-sme-mieru-korupcie-v-europe-slovensko-dosiahlo-katastrofalny-vysledok Hlavným zdrojom korupcie je [...]

Cesta do raja

19.04.2016

Pre väčšinu ľudí je rajom sám život a ideálne spolužitie v rodine, v obci, v meste, v regióne, v štáte a vo svete. Predtým ako sa vydáme na cestu, mali by sme vedieť odkiaľ ideme, kde sa nachádzame a kde chceme ísť. Odkiaľ ideme Už tisícročia je väčšina ľudí otrokmi, nedobrovoľne slúžiaca pánom alebo ideológií. Možno teda povedať, že väčšina ľudí ide z [...]

pellegrini, korčok

Čo sa dialo po prvom dueli prezidentských kandidátov: Korčok hovoril o čudnej kampani, Pellegrini sa porovnával s Bidenom

19.03.2024 00:51

Pravda sledovala zákulisie prvej debaty dvoch najpopulárnejších uchádzačov o prezidentský post

Izrael / Tunel / Hamas /

Zástupca šéfa ozbrojeného krídla Hamasu je podľa USA po smrti

18.03.2024 23:29

Biely dom potvrdil smrť tretieho muža Hamasu Marwána Ísu.

pellegrini

Pellegrini o prezidentskej kampani: Očakáva od Matoviča podpásový útok?

18.03.2024 22:54

A ako vníma, že nedostal podporu od koaličného partnera SNS?

korčok

Korčok hodnotí kampaň. Ako chce mobilizovať voličov?

18.03.2024 22:44

Prezidentský kandidát jasne pomenoval, čo mu v kampani najviac prekážalo.

Štefan Štefanides

Prepáčte že píšem blogy. Stranícky štát - ZLODEJŠTÁT ma k tomu donútil.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 99
Celková čítanosť: 1133781x
Priemerná čítanosť článkov: 11452x

Autor blogu