Založ si blog

Domček z kariet

V roku 1989 väčšina obyvateľstva sa pridala do boja za slobodu, za demokraciu, za vyššiu životnú úroveň, za lepšiu kvalitu života a za zrušenie totalitného režimu – komunistickej strany. V prvých slobodných voľbách si zvolilo vedenie spoločnosti, aby pod ich vedením sa postavil spoločný dom, v ktorom bude dostatok miesta pre všetkých občanov, s dostatkom jedla, vzdelania a kultúry. Chceli sme spoločný dom, ktorý bude svietiť do okolia od lesku tvorivých síl, obetavosti, súdržnosti, jednoty a lásky obyvateľov tohto domu.

Po 23 rokov sa zisťuje, že nevidno žiadny spoločný dom. Keď sa lepšie prizrieme, vidíme spoločný dom iba pre vyvolených a okolo domu vidíme sociálnu biedu. Svetlo nevidíme, lebo lesk; zlodejov, pokrytcov ich prisluhovačov, nedobrovoľných kolaborantov a morálne bahno žiadne svetlo nevydáva.

Pohľad obrátený dozadu nám ukazuje že totalitu komunistickej strany sme porazili nežnou revolúciou. Mohla byť nežná preto, lebo totalita nám v tom pomáhala. Pomáhala nám preto, aby si udržala ďalej svoju moc.
Aby občanom nové vedenie spoločnosti zalepila oči, zapracovala do Ústavy Slovenskej republiku idey, ktoré nás nalákali do ulíc za zvrhnutie totality. Na druhej strane však do ústavy zapracovala aj ustanovenia, ktoré neumožňujú, aby sa realizovali idey do života. Totalita jednej strany vystriedala totalitou vládnych strán.

Totalitárov – ľudí, ktorí potláčajú naše idey, za ktoré sme bojovalo v roku 1989, máme všade. Vo vláde, v parlamente, v súdnictve, na prokuratúre, na ústavnom súde, v médiách, v politických stranách a v organizáciách, ktoré rozdeľujú Slovensko. Pri moci sa udržali toľko rokov, preto lebo si niektorých z nás kúpili. Taktiež mlčaním tých, ktorí s nimi nesúhlasia, ale nechcú stratiť svoje dobré platené miesto. Preto nedobrovoľne kolaborujú s nimi. Mlčia preto, lebo majú svoje rodiny. Keby nemlčali, išli by proti svojej rodine a proti svojmu úspechu a úspechu rodiny.

 

Z uvedeného vyplýva, že spoločný dom je vlastne dom s kariet. Totalitári a ich prisluhovači vyberajú z pod domu jednu kartu za druhov a pomaly ju kladú na vrch. Okoloidúci zastavujú dych, aby ten domček nespadol.

 

Okradnutí spoluobčania, prestaňme zadržiavať dych, poriadne sa nadýchnime a fúknime do toho bordelu.

Prisluhovači totalitárov, nevidíte, že je načase opustiť loď?

Nedobrovoľní kolaboranti s totalitou, nemáte už dosť toho ponižovania od totalitárov?

Mlčiace svedomie národa, nebolo už dosť toho spánku?

 

Vážení čitatelia, ak máte pochybnosti o hore uvedených riadkov, môžete si ich rozohnať prečítaním článkov s názvom:

– Slovensko sa potápa a potrebuje pomoc

– Záchrana občanov Slovenska

– Podvod na slobode občanov Slovenska

– Jednotným Slovenskom k odstráneniu sociálnej biedy

Články si môžete pozrieť na týchto internetových adresách:

http://seta.blog.pravda.sk/

http://moje.hnonline.sk/blog/6512

http://stefanstefanides.blog.sme.sk/

Od nežnej k mafiánskemu štátu

05.09.2019

Od „Nežnej revolúcie“ ubehlo takmer 30 rokov. To je dostatočné dlhý čas na zodpovedanie otázky, kde sa naša krajina od nežnej dostala. Menšina občanov, tí čo po nežnej profitovali a profitujú a tí čo o nežnej vedia iba z médií, nám tvrdia, že sme zvrchovanou, demokratickou a právnou krajinu. Nie všetci z tejto skupiny sú však presvedčený o tom, že sme [...]

Za slušné Slovensko

04.04.2018

Úkladné vražda mladého novinára a jeho priateľky otriasla Slovenskom. Zverejnené informácie z reportáži zavraždeného novinára odhalili pravú tvár nášho režimu, keď nepriamo v nich poukázal na náš skorumpovaný justičný systém a mafiánsku partokraciu. O našej veľkej korupcie svet vedel, pretože za rok 2016 Slovensko ohodnotil ako k druhú najskorumpovanejšiu krajine [...]

Prečo sme druhou najskorumpovanejšou krajinou celej Európy?

13.10.2017

Svetové ekonomické fórum zverejnilo svoj každoročný index korupcie, ako súčasť správy o globálnej konkurencieschopnosti. Podľa tohto indexu sme druhou najskorumpovanejšou krajinou celej Európe. Podrobnosti sú na tomto odkaze: http://finweb.hnonline.sk/ekonomika/834706-porovnali-sme-mieru-korupcie-v-europe-slovensko-dosiahlo-katastrofalny-vysledok Hlavným zdrojom korupcie je [...]

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Štefan Štefanides

Prepáčte že píšem blogy. Stranícky štát - ZLODEJŠTÁT ma k tomu donútil.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 99
Celková čítanosť: 1134270x
Priemerná čítanosť článkov: 11457x

Autor blogu