Založ si blog

Výzva na odstránenie zla

V roku 1989 sa väčšina obyvateľstva pridala do boja za slobodu, za demokraciu, za vyššiu životnú úroveň, za lepšiu kvalitu života a za zrušenie totality (absolútnej moci) komunistickej strany.

V prvých slobodných voľbách sme si zvolilo vedenie spoločnosti, aby sa pod ich vedením postavil spoločný dom, v ktorom bude dostatok miesta pre všetkých občanov, s dostatkom jedla, vzdelania a kultúry.

Chceli spoločný dom, ktorý bude svietiť dookola od lesku tvorivých síl, obetavosti, súdržnosti, jednoty a lásky obyvateľov tohto domu. Po 23 rokoch sa zisťuje, že žiadny spoločný dom nevidno.

Keď sa lepšie prizrieme, vidíme spoločný dom iba pre vyvolených a okolo domu vidíme sociálnu biedu. Svetlo nevidíme, lebo lesk; zlodejov, pokrytcov ich prisluhovačov, nedobrovoľných kolaborantov a morálne bahno žiadne svetlo nevydáva.

 

Pohľad obrátený dozadu nám ukazuje, že zlo – totalitu komunistickej strany v roku 1989 sme odstránili. Odstránili sme ju preto, lebo totalita komunistickej strany nám v tom pomáhala. Pomáhala nám preto, aby si chcela ďalej svoju moc.Aby občanom nové vedenie spoločnosti zalepila oči, zapracovala do Ústavy Slovenskej republiku idey, ktoré nás nalákali do ulíc za zvrhnutie totality. Na druhej strane však do ústavy zapracovala aj ustanovenia, ktoré neumožňujú, aby sa realizovali idey do života. Tak totalita komunistickej strany vystriedala totalitou vládnych strán. Totalitári – stúpenci totalitného režimu, ktorí potláčajú našu slobodu, máme všade. Vo vláde, v parlamente, v súdnictve, na prokuratúre, na ústavnom súde, v médiách, v politických stranách a v organizáciách, ktoré rozdeľujú Slovensko.  Pri moci sa udržali toľko rokov preto, lebo si niektorých z nás kúpili. Taktiež mlčaním tých, ktorí s nimi nesúhlasia, ale nechcú stratiť svoje dobré platené miesto. Nedobrovoľne kolaborujú s nimi. Mlčia preto, lebo majú svoje rodina a keby nemlčali, išli by proti svojej rodine a proti svojmu úspechu a úspechu svojej rodiny.

protest totalita
Proti zlu, proti fašizmus a za slobodu otvorene povstali dňa 29. Augusta  naši rodičia. Nad zlom, nad totalitou komunistickej strany sme zvíťazili v roku 1989. Zvíťazili sme tak, že sme odstránilo zlo z našej ústavy článok 4, keď sme zrušili vedúcu úlohu komunistickej strany. Nad zlo, totalitou vládnych strán môžeme zvíťaziť, keď z verejného života odstránime zlo a to politické strany, ktoré rozdelili našu spoločnosť, ktoré zasahujú do našej slobody, ktoré znižujú kvalitu života občanov, ktoré nás uvrhli do sociálnej biedy a priviedli spoločnosť do morálneho bahna.

 

Pri pripomenutí si výročia slávneho dňa odhodlania našich rodičov – 29. augusta 1944, vyzývame Národnú radu Slovenskej republiky a Vládu Slovenskej republiky, aby zmenila zákon o voľbách do Národnej rady SR v zmysle podanej petície zo dňa 10.februára 2013 uvedenej na tomto odkaze: http://www.peticie.com/zmena_zakona_o_volbach

Protest proti totalite vládnych strán je možné podporiť aj na Facebooku na tejto adrese: https://www.facebook.com/events/206370062820292/

Od nežnej k mafiánskemu štátu

05.09.2019

Od „Nežnej revolúcie“ ubehlo takmer 30 rokov. To je dostatočné dlhý čas na zodpovedanie otázky, kde sa naša krajina od nežnej dostala. Menšina občanov, tí čo po nežnej profitovali a profitujú a tí čo o nežnej vedia iba z médií, nám tvrdia, že sme zvrchovanou, demokratickou a právnou krajinu. Nie všetci z tejto skupiny sú však presvedčený o tom, že sme [...]

Za slušné Slovensko

04.04.2018

Úkladné vražda mladého novinára a jeho priateľky otriasla Slovenskom. Zverejnené informácie z reportáži zavraždeného novinára odhalili pravú tvár nášho režimu, keď nepriamo v nich poukázal na náš skorumpovaný justičný systém a mafiánsku partokraciu. O našej veľkej korupcie svet vedel, pretože za rok 2016 Slovensko ohodnotil ako k druhú najskorumpovanejšiu krajine [...]

Prečo sme druhou najskorumpovanejšou krajinou celej Európy?

13.10.2017

Svetové ekonomické fórum zverejnilo svoj každoročný index korupcie, ako súčasť správy o globálnej konkurencieschopnosti. Podľa tohto indexu sme druhou najskorumpovanejšou krajinou celej Európe. Podrobnosti sú na tomto odkaze: http://finweb.hnonline.sk/ekonomika/834706-porovnali-sme-mieru-korupcie-v-europe-slovensko-dosiahlo-katastrofalny-vysledok Hlavným zdrojom korupcie je [...]

veliteľská budova, Banská Bystrica

Pôsobili v nej povstaleckí hrdinovia Golian a Viest. Veliteľskú budovu rezort obrany vynoví za takmer 13 miliónov

24.04.2024 07:00

Je dôležitou súčasťou našej histórie a zaslúži si pozornosť, zhodujú sa Banskobystričania pri pohľade na tamojšiu pamiatku v podobe Veliteľskej budovy.

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Ukrajina, Charkov

Dokážu zastaviť Rusov? Západné zbrane prídu, ale Ukrajincom chýbajú vojaci, obávajú sa experti

24.04.2024 06:00

Prichádza západná vojenská pomoc pre Ukrajinu neskoro? Rusko dokázalo za posledné mesiace na bojisko posielať stále viac mužov.

Štefan Štefanides

Prepáčte že píšem blogy. Stranícky štát - ZLODEJŠTÁT ma k tomu donútil.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 99
Celková čítanosť: 1135791x
Priemerná čítanosť článkov: 11473x

Autor blogu