Založ si blog

Jednotným Slovenskom k odstráneniu sociálnej biedy

Znakom spoločnosti, v ktorej väčšina trpí sociálnou biedou, je jej nefunkčnosť, neefektívnosť, nejednotnosť a rozhádanosť. Z histórie, ako i zo súčasného života vieme, že spoločnosť dosahuje úspech iba vtedy, keď všetci jej členovia ťahajú za jeden koniec povrazu, hovoria jedným hlasom, prísne dodržujú pravidla a tiež pokyny dirigenta alebo trénera.

V športe to poznáme, lebo iba tak sa rodili úspechy našich mužstiev. Môžeme to odpozorovať aj pri návštevách symfonických koncertov, o čom som napísal článok Hudba nášho života. Viď: http://stefanstefanides.blog.sme.sk/c/313135/Hudba-nasho-zivota.html

jednota1 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prečo sú  Slovensko a svet rozhádaní?

Mocní tohto sveta, aby mohli nerušene dvesto rokov vládnuť, vymysleli a zaviedli do praxe množstvo teórií, ktoré rozdeľujú tento svet.

Komunizmus, kapitalizmus, liberalizmus, konzervatizmus a náboženské „izmy“ dokonale rozdelili tento svet. Tieto „izmy“ živia politické strany a média. Politici preto, lebo si ich bohatí tohto sveta kúpili a média preto, lebo ich bohatí tohto sveta vlastnia. Cez nadnárodné banky a korporácie, politikov a médií sa vytvoril kruh, ktorý ľudí zotročuje v jeho vlastnej krajine.

Po roku 1989,  podľa vzoru pluralitnej spoločnosti Západu, začali sa u nás rozmnožovať a rásť politické strany ako huby po daždi. Strany rástli preto, lebo mali vždy svojich sponzorov, ktorým potom slúžili. Keď sa dostali do parlamentu, kriváctvo ústavných činiteľov začalo naberať obrovských rozmerov. Ak by kriváctvo bolo štítom, tak by sa na Slovensku nachádzal najvyšší štít sveta.

Ako odstrániť sociálnu biedu?

Aby mohla byť odstránená sociálna bieda, musí si Slovensko na to zarobiť. Zarobí si tak, že zapláta všetky diery z ktorej mu utekajú peniaze, musí efektívne hospodáriť a musí do hospodárenia zapojiť všetkých občanov tak, aby tvorili hodnoty pre spoločnosť.

Aby sa to mohlo stať,

1/ musí sa spojiť väčšina občanov Slovenska

2/ musí sa verejne odsúdiť kriváctvo verejných činiteľov

3/ musí sa zmeniť zákon o voľbách do Národnej rady SR tak, aby sa nevolilo cez kandidátku politických strán, ale cez jedno mandátové volebné obvody.

Na odsúdenie kriváctva verejných činiteľov bola poslaná petícia, ktorá sa môže podporiť na tejto internetovej adrese:

http://www.peticie.com/peticiu_proti_krivactvu_verejnych_initeov

Na zmenu zákona o voľbách do Národnej rady SR bola poslaná petícia, ktorá sa môže podporiť na tejto internetovej adrese:

http://www.peticie.com/zmena_zakona_o_volbach

Na hore uvedenom riešení pracuje akčná apolitická skupina na sociálnej sieti na tejto adrese:

https://www.facebook.com/groups/508158635920325/

 

Od nežnej k mafiánskemu štátu

05.09.2019

Od „Nežnej revolúcie“ ubehlo takmer 30 rokov. To je dostatočné dlhý čas na zodpovedanie otázky, kde sa naša krajina od nežnej dostala. Menšina občanov, tí čo po nežnej profitovali a profitujú a tí čo o nežnej vedia iba z médií, nám tvrdia, že sme zvrchovanou, demokratickou a právnou krajinu. Nie všetci z tejto skupiny sú však presvedčený o tom, že sme [...]

Za slušné Slovensko

04.04.2018

Úkladné vražda mladého novinára a jeho priateľky otriasla Slovenskom. Zverejnené informácie z reportáži zavraždeného novinára odhalili pravú tvár nášho režimu, keď nepriamo v nich poukázal na náš skorumpovaný justičný systém a mafiánsku partokraciu. O našej veľkej korupcie svet vedel, pretože za rok 2016 Slovensko ohodnotil ako k druhú najskorumpovanejšiu krajine [...]

Prečo sme druhou najskorumpovanejšou krajinou celej Európy?

13.10.2017

Svetové ekonomické fórum zverejnilo svoj každoročný index korupcie, ako súčasť správy o globálnej konkurencieschopnosti. Podľa tohto indexu sme druhou najskorumpovanejšou krajinou celej Európe. Podrobnosti sú na tomto odkaze: http://finweb.hnonline.sk/ekonomika/834706-porovnali-sme-mieru-korupcie-v-europe-slovensko-dosiahlo-katastrofalny-vysledok Hlavným zdrojom korupcie je [...]

Štefan Harabin

Harabin vyzval ľudí, aby išli voliť. Svoj hlas dá Pellegrinimu

28.03.2024 09:00

Podľa Harabina sa Pellegrini prihlásil k častiam programu, ktorý presadzoval v prvom kole.

Vladimir Putin

Rusko nezaútočí na Pobaltie, Poľsko či Česko, je to úplný nezmysel, ide len o strašenie ľudí, tvrdí Putin

28.03.2024 08:00, aktualizované: 08:28

"Voči týmto štátom nemáme žiadne agresívne úmysly," povedal ruský prezident.

Joe Lieberman

Zomrel Joe Lieberman, bývalý demokratický senátor a kandidát na viceprezidenta

28.03.2024 07:42

Vo veku 82 rokov zomrel dlhoročný americký senátor a vplyvná, hoci kontroverzná osoba v rámci Demokratickej strany.

Škola / Školstvo / Žiak /

Školákom sa začali veľkonočné prázdniny, do lavíc sa vrátia o týždeň

28.03.2024 07:30

Veľkonočné prázdniny sú pre školákov posledným dlhším voľnom pred koncom školského roka.

Štefan Štefanides

Prepáčte že píšem blogy. Stranícky štát - ZLODEJŠTÁT ma k tomu donútil.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 99
Celková čítanosť: 1134219x
Priemerná čítanosť článkov: 11457x

Autor blogu