Za slušné Slovensko

4. apríla 2018, Štefan Štefanides, Demokracia právny štát? Sloboda

Úkladné vražda mladého novinára a jeho priateľky otriasla Slovenskom. Zverejnené informácie z reportáži zavraždeného novinára odhalili pravú tvár nášho režimu, keď nepriamo v nich poukázal na náš skorumpovaný justičný systém a mafiánsku partokraciu. O našej veľkej korupcie svet vedel, pretože za rok 2016 Slovensko ohodnotil ako k druhú najskorumpovanejšiu krajine spomedzi 40 krajín Európy.

Viac: http://seta.blog.pravda.sk/2017/10/13/preco-sme-druhou-najskorumpovanejsou-krajinou-celej-europy/

Táto úkladná vražda ako i odhalená pravá tvár nášho režimu, vyhnali do ulíc našich miest slušných občanov Slovenska, ktorí tam protestovali„Za slušné Slovensko“.

Ako ďalej?

Slovensko budeme mať vtedy slušné, keď bude zvrchované, demokratické a právne.

Zvrchované bude vtedy, keď slobodu a moc na Slovensku budú mať pevne v rukách občania a nie kapitál, keď ekonomika sa bude rozvíjať v prospech občanov a nie kapitálu, keď média budú stať na strane občanov Slovenska a nie na strane kapitálu.

Demokratické bude vtedy, keď budeme mať plne funkčne demokratické princípy a nástroje, hlavne deľbu moci a imperatívny mandát, pretože naša reklamná demokracia je vlastne skrytou totalitou.

Viac: http://seta.blog.pravda.sk/2015/02/17/reklamna-demokracia/

Slovensko budeme mať spravodlivé vtedy, keď sudcami, prokurátormi a vyšetrovateľmi budú iba tí, ktorí doteraz nezneužili svoju moc a keď naše právne predpisy im nedovolia, aby mohli beztrestne predávať svoje rozhodnutia.

Napríklad orgány činné v trestnom konaní miesto toho, aby potrestali zlodeja, neochránili obeť trestného činu a porušili obeti ďalšie zákonom chránené práva.

Viac: http://seta.blog.pravda.sk/2013/02/08/prava-tvar-generalnej-prokuratury/

Alebo súdy tiež zneužili svoju moc, keď za účelom ochrany zlodeja, ktorý sa nedovolene obohatil, porušili poškodenému jeho zákonom chránené práva a zaviazali ho, aby svojmu zlodejovi zaplatil vysoké trovy konania.

Viac: http://seta.blog.pravda.sk/2015/07/29/skandaly-slovenskeho-sudnictva/

Je načase zmeniť náš režim tak, aby sme vytvorili dom pre všetkých slušných občanov Slovenska a zbúrali domček z kariet postavený na skorumpovanej justícií a mafiánskej partokracii. Viac:

http://seta.blog.pravda.sk/2013/07/07/domcek-z-kariet/

Je to v silách slušných občanov Slovenska, aby sme to slušné Slovensko pre seba vybojovali. Bez našej angažovanosti to však nepôjde.