Založ si blog

Ústavní činitelia porušujú Ústavu SR

Na Slovensku došlo k zníženiu životnej úrovne občanov.
Došlo tiež k zníženiu kvality ich života.
Pokles životnej úrovne a pokles kvality života na Slovensku zapríčinili aj doterajší zvolení zástupcovia a tiež ďalší  ústavní činitelia,  lebo novelizovali zákony a vydávali rozhodnutia vo svoj prospech a v neprospech občanov Slovenska. V ich prospech a v neprospech občanov Slovenska je aj zákon č. 333/2004 Z. z. o voľbách do Národnej rady.

Pomáhali a pomáhajú im v tom média a tí, čo vytvárajú verejnú mienku, keď toto konanie zakrývali a vytvárali v nás ilúzie, že žijeme v naozaj demokratickej spoločnosti a hrali nám tu divadlo o tom, ako ľavica bojuje proti pravici a ako ústavní činitelia doma a vo svete  chránia demokraciu a ľudské práva a slobody.

Ústava je základným kameňom právneho štátu.

Na znení Ústavy Slovenskej republiky sa dohodli občania Slovenskej republiky prostredníctvom svojich volených zástupcov.

Ústavní činitelia v tomto vzťahu zastupujú štát, preto pri vykonávaní  funkcie verejného činiteľa, by mali dodržovať Ústavu SR bez výnimky.

V skutočnosti však pre ústavných činiteľov je naša Ústava iba toaletným papierom, ktorý sa po použití zahodí.

Použili ju iba vtedy, keď skladali  sľub ústavného činiteľa.

Napríklad poslanci skladajú tento sľub:

Sľubujem na svoju česť a svedomie vernosť Slovenskej republike. Svoje povinnosti budem plniť v záujme jej občanov. Budem dodržiavať ústavu a ostatné zákony a pracovať tak, aby sa uvádzali do života.“

 

O tom, že ústavní činitelia už roky nedodržujú tento sľub a ústavu, svedčia dôkazy, ktoré su uvedené na tomto odkaze:

http://blog.sme.sk/blog/19766/320759/porusovanieustavy.pdf

 

Z uvedených dôkazov vyplýva toto:

– Protiústavné zákony a rozhodnutia mohli prijímať preto, lebo im to súdna moc dovolila.

– Súdna moc (súdy a prokuratúra) im to mohla dovoliť, lebo ich za rozhodovanie nie je možné stíhať ani po skončení ich mandátu. Zvolení zástupcovia im to tak v našich zákonoch upravili.

– Súdna moc realizovala okolo ústavných činiteľov, pri porušovaní ústavy, kruhovú obranu cez právne medzery v zákonoch. Tieto vytvorili a schválili novelizáciou zákonov zvolení zástupcovia.

– Z uvedeného vyplýva, že došlo k prepojeniu zákonodárnej a súdnej moci cez politické strany a vznikol tak stranícky štát.

– Znenie zákona č. 333/2004 Z. z. o voľbách do Národnej rady SR umožnilo, aby stranícky štát nezanikol ani po nových voľbách. Umožnilo to ustanovenia o jednom volebnom obvode, o pomernom systéme a o kandidátnej listine, podľa ktorej kandidátnu listinu môže podať iba politická strana.

Z uvedeného vyplýva, že najprv treba realizovať jediný cieľ a to zmeniť zákon č. 333/2004 Z. z. o voľbách do Národnej rady SR. Treba ho zmeniť tak, aby sa zvýšil počet volebných krajov s jedným mandátom v počte volených poslancov, aby kandidáta navrhovali občania a aby kandidát na poslanca mal trvalý pobyt vo volebnom kraji.

 

Kto chce podporiť tento návrh, nech podá predsedovi Národnej rady SR petíciu, alebo podporí túto petíciu:

http://www.peticie.com/zmena_zakona_o_volbach

 

Kto sa chce zapojiť do šírenia tejto petície, nech sa pridá do tejto skupiny:

https://www.facebook.com/groups/taskupina/

 

 

Od nežnej k mafiánskemu štátu

05.09.2019

Od „Nežnej revolúcie“ ubehlo takmer 30 rokov. To je dostatočné dlhý čas na zodpovedanie otázky, kde sa naša krajina od nežnej dostala. Menšina občanov, tí čo po nežnej profitovali a profitujú a tí čo o nežnej vedia iba z médií, nám tvrdia, že sme zvrchovanou, demokratickou a právnou krajinu. Nie všetci z tejto skupiny sú však presvedčený o tom, že sme [...]

Za slušné Slovensko

04.04.2018

Úkladné vražda mladého novinára a jeho priateľky otriasla Slovenskom. Zverejnené informácie z reportáži zavraždeného novinára odhalili pravú tvár nášho režimu, keď nepriamo v nich poukázal na náš skorumpovaný justičný systém a mafiánsku partokraciu. O našej veľkej korupcie svet vedel, pretože za rok 2016 Slovensko ohodnotil ako k druhú najskorumpovanejšiu krajine [...]

Prečo sme druhou najskorumpovanejšou krajinou celej Európy?

13.10.2017

Svetové ekonomické fórum zverejnilo svoj každoročný index korupcie, ako súčasť správy o globálnej konkurencieschopnosti. Podľa tohto indexu sme druhou najskorumpovanejšou krajinou celej Európe. Podrobnosti sú na tomto odkaze: http://finweb.hnonline.sk/ekonomika/834706-porovnali-sme-mieru-korupcie-v-europe-slovensko-dosiahlo-katastrofalny-vysledok Hlavným zdrojom korupcie je [...]

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Európa poslala Kyjevu miliardy, dieru po USA to nezacelilo. Grécko nedá Ukrajine svoje Patrioty

26.04.2024 06:25, aktualizované: 08:42

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

Štefan Štefanides

Prepáčte že píšem blogy. Stranícky štát - ZLODEJŠTÁT ma k tomu donútil.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 99
Celková čítanosť: 1136066x
Priemerná čítanosť článkov: 11475x

Autor blogu