Založ si blog

„Banánové hospodárstvo“

Za „banánové hospodárstvo“ možno považovať také hospodárstvo, ktoré slúži iba pre vyvolených a zotročuje väčšinu občanov spoločnosti. O tom, že máme „banánové hospodárstvo svedčia nasledovné skutočnosti a tiež rozdiely, ktoré sú medzi tým, čo máme zakotvené v našej Ústave a tým aká je skutočnosť.

Článok 55 odsek 1

Hospodárstvo Slovenskej republiky sa nezakladá na princípoch sociálne a ekologicky orientovanej trhovej ekonomiky.

Štát oslobodil právnické subjekty od povinnosti, prispievať zo svojho zisku do sociálnej sféry. Preto právnické subjekty neprispievajú zo svojho zisku do sociálnej poisťovne ani do zdravotnej poisťovne.

Článok 55 odsek 2

Slovenská republika nechráni a nepodporuje hospodársku súťaž.

Štát svojimi zákonmi a rozhodnutiami vytvoril diskriminačné trhovo- ekonomické prostredie, v ktorom sú znevýhodnení väčšina živnostníkov a zamestnancov.

Štát cez finančná podporu a cez daňové a odvodové úľavy diskriminoval na trhu subjekty, ktoré takúto pomoc nedostali. Výsledkom je skutočnosť, že tie subjekty, ktoré dostali podporu od štátu, teraz vydierajú štát tým, že ak nedostanú ďalšiu podporu, odídu zo Slovenska.

Pritom väčšinou finančná podpora sa ušlá iba vyvoleným – verejným činiteľom, ich sponzorom a ich prisluhovačom.

Z uvedeného vyplýva, že hospodárstvo Slovenskej republiky neslúži na prospech jej väčšiny občanov.

Ústava je základným kameňom právneho štátu.

Verejní činitelia v tomto vzťahu zastupujú štát, preto pri vykonávaní funkcie verejného činiteľa, by mala byť pre nich Ústava SR „svätým písmom“.

Hore uvedená skutočnosť dokazuje to, že nemáme verejných činiteľov, ale banánových, ktorí si tu vytvorili „banánovú republiku“, potom občania tu majú „banánové práva“ a tiež tu máme „banánové hospodárstvo“, ktoré zotročuje väčšinu občanov.

Kto nie je spokojný s týmto stavom, môže proti tomu takto bojovať:

– podpísaním tejto „PETÍCIE“

– zdieľaním tejto petície v skupine „TÁ petícia

– protestovaním cez túto „UDALOSŤ

Od nežnej k mafiánskemu štátu

05.09.2019

Od „Nežnej revolúcie“ ubehlo takmer 30 rokov. To je dostatočné dlhý čas na zodpovedanie otázky, kde sa naša krajina od nežnej dostala. Menšina občanov, tí čo po nežnej profitovali a profitujú a tí čo o nežnej vedia iba z médií, nám tvrdia, že sme zvrchovanou, demokratickou a právnou krajinu. Nie všetci z tejto skupiny sú však presvedčený o tom, že sme [...]

Za slušné Slovensko

04.04.2018

Úkladné vražda mladého novinára a jeho priateľky otriasla Slovenskom. Zverejnené informácie z reportáži zavraždeného novinára odhalili pravú tvár nášho režimu, keď nepriamo v nich poukázal na náš skorumpovaný justičný systém a mafiánsku partokraciu. O našej veľkej korupcie svet vedel, pretože za rok 2016 Slovensko ohodnotil ako k druhú najskorumpovanejšiu krajine [...]

Prečo sme druhou najskorumpovanejšou krajinou celej Európy?

13.10.2017

Svetové ekonomické fórum zverejnilo svoj každoročný index korupcie, ako súčasť správy o globálnej konkurencieschopnosti. Podľa tohto indexu sme druhou najskorumpovanejšou krajinou celej Európe. Podrobnosti sú na tomto odkaze: http://finweb.hnonline.sk/ekonomika/834706-porovnali-sme-mieru-korupcie-v-europe-slovensko-dosiahlo-katastrofalny-vysledok Hlavným zdrojom korupcie je [...]

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Štefan Štefanides

Prepáčte že píšem blogy. Stranícky štát - ZLODEJŠTÁT ma k tomu donútil.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 99
Celková čítanosť: 1134264x
Priemerná čítanosť článkov: 11457x

Autor blogu