Založ si blog

„Banánová republika Slovensko“

„Banánová republika“ je hanlivý názov pre štát, v ktorom nemajú miesto princípy a pravidlá moderného štátu.

„Banánová republika Slovensko“, je pomenovanie štádia vývoja štátu, v ktorom sa v súčasnej dobe nachádzame.

Slovenská republika má v Ústave zakotvené princípy a pravidlá štátu. Ale doterajší verejní činitelia so svojimi sponzormi a prisluhovačmi, priviedli našu krajinu do štádia Banánovej republike. Svojou ľahostajnosťou a nezáujmom o veci verejné tomu prispeli i samotní občania.

Nečestní verejní činitelia so svojimi sponzormi a prisluhovačmi cestou novelizácie zákonov a prijatých rozhodnutí spôsobili to, že Slovenská republika nie je zvrchovaný, demokratický a právny štát.

Nie sme zvrchovaný štát, pretože verejní činitelia bez súhlasu občanov, používaju majetok štátu na záchranu nemeckých a francúzskych bánk (majetku Francúzska a Nemecka).

Nie sme demokratický štát, pretože volíme podľa volebného zákona, ktorý je v rozpore s našou Ústavou a v rozpore s medzinárodnými dohovormi.
Podľa Všeobecnej deklarácie ľudských práv článku 20

„Nikto nesmie byť nútený, aby bol členom nejakého združenia.“

a článku 21

„Každý má právo zúčastniť sa vlády svojej krajiny priamo alebo prostredníctvom slobodne volených zástupcov.“

Naša realita:

Nemôžem voliť svojho zástupcu, ktorý nie je členom strany alebo hnutia, nemôžem kandidovať, ak nie som členom strany alebo hnutia.

Musím voliť svojho zlodeja.

Nie sme demokratický štát, pretože moc nemájú občania. Ale moc má ten, v prospech koho sa prijímajú zákony a rozhodnutia. Verejní činitelia prijímali zákony a rozhodnutia vo svoj prospech, v prospech svojich sponzorov a prisluhovačov a v prospech doktorov práv.

Dôkaz 1

Nie sme právny štát, pretože:

1/ pre všetkých občanov neplatí trestný zákon (sudcovia)

Dôkaz 2

2/ naša justícia má dva režimy práce a to normálny režim pre bežných občanov a korupčný režim, pre nečestných verejných činiteľov a ich sponzorov a prisluhovačov.

Dôkaz 3 – Kauza Gorila

3/ zákony podľa ktorých rozhoduje naša justícia nie sú v súlade s našou Ústavou a s medzinárodnými dohovormi.

Dôkaz 4

Ústava je základným kameňom právneho štátu.Na znení Ústavy Slovenskej republiky sa dohodli občania Slovenskej republiky prostredníctvom svojich volených zástupcov.Verejní činitelia v tomto vzťahu zastupujú štát, preto pri vykonávaní funkcie verejného činiteľa, by mala byť pre nich Ústava SR „svätým písmom“.

Kto nie je spokojný s týmto stavom nech:

– podpíše túto petíciu

– zdieľa túto petíciu v skupine „TÁ petícia

– proti tomu protestuje cez túto udalosť

Od nežnej k mafiánskemu štátu

05.09.2019

Od „Nežnej revolúcie“ ubehlo takmer 30 rokov. To je dostatočné dlhý čas na zodpovedanie otázky, kde sa naša krajina od nežnej dostala. Menšina občanov, tí čo po nežnej profitovali a profitujú a tí čo o nežnej vedia iba z médií, nám tvrdia, že sme zvrchovanou, demokratickou a právnou krajinu. Nie všetci z tejto skupiny sú však presvedčený o tom, že sme [...]

Za slušné Slovensko

04.04.2018

Úkladné vražda mladého novinára a jeho priateľky otriasla Slovenskom. Zverejnené informácie z reportáži zavraždeného novinára odhalili pravú tvár nášho režimu, keď nepriamo v nich poukázal na náš skorumpovaný justičný systém a mafiánsku partokraciu. O našej veľkej korupcie svet vedel, pretože za rok 2016 Slovensko ohodnotil ako k druhú najskorumpovanejšiu krajine [...]

Prečo sme druhou najskorumpovanejšou krajinou celej Európy?

13.10.2017

Svetové ekonomické fórum zverejnilo svoj každoročný index korupcie, ako súčasť správy o globálnej konkurencieschopnosti. Podľa tohto indexu sme druhou najskorumpovanejšou krajinou celej Európe. Podrobnosti sú na tomto odkaze: http://finweb.hnonline.sk/ekonomika/834706-porovnali-sme-mieru-korupcie-v-europe-slovensko-dosiahlo-katastrofalny-vysledok Hlavným zdrojom korupcie je [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 21:24

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

Štefan Štefanides

Prepáčte že píšem blogy. Stranícky štát - ZLODEJŠTÁT ma k tomu donútil.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 99
Celková čítanosť: 1135464x
Priemerná čítanosť článkov: 11469x

Autor blogu