Založ si blog

Príčiny biedy regiónov Slovenska

Región Bratislavy je podľa hrubého domáceho produktu (HDP) na obyvateľa piatym najbohatším v rámci Európskej únie. Podľa údajov, ktoré zverejnil štatistický úrad EÚ Eurostat, sa HDP na obyvateľa Bratislavy v roku 2011 rovnal 186 percentám priemeru EÚ.
bieda
Slovensko je v štatistike v nelichotivom postavení pokiaľ ide o najchudobnejšie regióny. K 75 regiónom EÚ, v ktorých bol v roku 2011 HDP na obyvateľa pod hranicou 75 % priemeru únie, patria aj všetky slovenské regióny okrem Bratislavy, a to západné Slovensko (72 %), stredné Slovensko (59 %) a východné Slovensko (51 %).

 

Prečo vznikli také veľké rozdiely v HDP medzi regiónmi Slovenska a tiež aj v kvalite života?

Hlavné príčiny týchto rozdielov možno vidieť  v týchto oblastiach:

1. politika

2. ekonomika

3. média

 

1.  V politickej oblasti došlo k znefunkčneniu nášho právneho systému, ktoré umožnilo rozkradnúť štátny majetok, uvrhnúť občanov v zaostalejších regiónov do neznesiteľnej sociálnej biedy a príčinou prečo ústavní činitelia ochraňuje tento nefunkčný právny systém.

Podrobnosti:
http://seta.blog.pravda.sk/2014/01/17/korupcia-naco-su-nam-taki-ustavni-cinitelia/

 Samozrejme to čo sa získalo z rozkradnutého majetku sa väčšinou investovalo do regiónu Bratislava.

 

2. V ekonomickej oblasti to bola monetárna trhová ekonomika, ktorú na Slevensku uplatňovali naše vlády.

Podľa takejto ekonomiky sa rušia menej konkurenčné fabriky a investuje sa do oblastí a regiónu kde  sa tvorí najväčší zisk. To spôsobilo, že v menej rozvinutých regiónoch Slovenska sa zlikvidoval praktický všetok priemysel a poľnohospodárstvo.

 

3. Média na Slovensku sú iba pod kontrolou Bratislavy. Informácie, ktoré občania dostávajú sú cenzúrované v prospech regiónu Bratislava a v neprospech ostatných regiónov. Na základe toho, čo sa občania dozvedia z médií, volia svojich zástupcov do Národnej rady SR´, prezidenta Sr a zástupcov do Európskeho parlamentu. V skutočnosti majú politické strany sídlo v Bratislave. Čiže zástupcovia menej rozvinutých regiónov v národnej a rade a v EP sú v menšine a obhajujú politiku strán a nie jednotlivých regiónov. Preto sa nečudujme, že regionálne rozdiely sa ďalej zväčšujú.

 

Ako odstrániť biedu regiónov?

V politickej oblasti sa tejto úlohy už zhostili bdelí nositelia práv, ktorí po vyčerpaní všetkých prostriedkov na nápravu si výkon práva moci zobrali do svojich rúk a združili sa do Občianskeho tribunálu. Teraz stačí, ak sa do Občianskeho tribunálu pridajú občania z chudobných regiónov Slovenska.

Podrobnosti:

http://seta.blog.pravda.sk/2014/02/07/nova-moc-na-slovensku/

http://seta.blog.pravda.sk/2014/03/05/slovensko-je-republika-alebo-protektorat/

 

V ekonomickej oblasti musí Slovensko navonok uplatňovať súčasnú  ekonomiku, pretože by bolo izolované vo svete. Dovnútra však musí prejsť na zdrojovú ekonomiku, ktorá dokáže využiť všetok potenciál Slovenska. Produktivita práce a zisk nepoklesne, lebo sa odstránia zbytočné náklady, ktoré sú potrebné pri monetárnej trhovej ekonomike.

 

V mediálnej oblasti, treba zrušiť bratislavský monopol na informácie. Dosiahne sa to tak, že RTVS budú spoločne vlastniť samosprávne kraje a tiež, keď  budú mať rovnomerne zastúpenie v Rade pre vysielanie v rade pre retransmisiu.

Od nežnej k mafiánskemu štátu

05.09.2019

Od „Nežnej revolúcie“ ubehlo takmer 30 rokov. To je dostatočné dlhý čas na zodpovedanie otázky, kde sa naša krajina od nežnej dostala. Menšina občanov, tí čo po nežnej profitovali a profitujú a tí čo o nežnej vedia iba z médií, nám tvrdia, že sme zvrchovanou, demokratickou a právnou krajinu. Nie všetci z tejto skupiny sú však presvedčený o tom, že sme [...]

Za slušné Slovensko

04.04.2018

Úkladné vražda mladého novinára a jeho priateľky otriasla Slovenskom. Zverejnené informácie z reportáži zavraždeného novinára odhalili pravú tvár nášho režimu, keď nepriamo v nich poukázal na náš skorumpovaný justičný systém a mafiánsku partokraciu. O našej veľkej korupcie svet vedel, pretože za rok 2016 Slovensko ohodnotil ako k druhú najskorumpovanejšiu krajine [...]

Prečo sme druhou najskorumpovanejšou krajinou celej Európy?

13.10.2017

Svetové ekonomické fórum zverejnilo svoj každoročný index korupcie, ako súčasť správy o globálnej konkurencieschopnosti. Podľa tohto indexu sme druhou najskorumpovanejšou krajinou celej Európe. Podrobnosti sú na tomto odkaze: http://finweb.hnonline.sk/ekonomika/834706-porovnali-sme-mieru-korupcie-v-europe-slovensko-dosiahlo-katastrofalny-vysledok Hlavným zdrojom korupcie je [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Štefan Štefanides

Prepáčte že píšem blogy. Stranícky štát - ZLODEJŠTÁT ma k tomu donútil.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 99
Celková čítanosť: 1135476x
Priemerná čítanosť článkov: 11469x

Autor blogu