Založ si blog

Slovensko je republika alebo protektorát?

De jure Slovensko je republikou, pretože je zvrchovaným demokratickým a právnym štátom, v ktorom štátna moc pochádza od občanov, ktorí ju vykonávajú prostredníctvom svojich volených zástupcov alebo priamo.

opica

Protektorát je autonómny štátny útvar, ktorý nie je pod ochranou alebo priamou správou občanov, ale je pod správou tých, ktorý majú moc nad štátom. Protektoráty bývajú zriadené buď na základe medzinárodnej zmluvy alebo iba tak, že doterajší  suverénny štát strpí toto postavenie. Ide o medzi stupeň medzi kolóniou a plne suverénnym štátom, pretože je súčasťou medzinárodného práva. V protektorátoch síce existuje autonómna štátna správa, ta je však podriadená protektorovi či nejakému inému administrátorovi, ktorého dosadzujú tí čo majú moc nad štátom.

Účelom štátu je sebazáchova občanov. Organizovane, všeobecnou vôľou občanov sa chráni holý život a majetok osoby, ktorým sa život človeka zabezpečuje.

Vnútroštátnym dôvodom zániku Slovenskej republiky je zmena zákonodárnej moci. Demokratický štát totiž neexistuje kvôli zákonom, ale kvôli zákonodarnej moci občanov.

O tom svedčia nasledovné skutočností:

1. Zvolení zástupcovia presadil vlastnú ľubovôľu pri novelizácií zákonov, keď znefunkčnili náš právny systém. Prijali novely zákonov, ktoré nie sú v súlade s vôľou spoločnosti.                                 Podrobnosti:

http://stefanstefanides.blog.sme.sk/c/346695/Korupcia-a-pravo.html

2. Zvolení zástupcovia zmenili princípy volebného práva legislatívy bez súhlasu občanov, keď neumožnili všetkým občanom, aby mohli byť volení ako zástupcovia do Národnej rady SR.                         Podrobnosti:

http://blog.sme.sk/blog/19766/336487/peticianrpous.pdf

3. V prípade kauzy Gorila ústavní činitelia znemožňujú zhromaždenie legislatívy.

4. Po  vstupe do Európskej únie bola vydaná ustanovená legislatíva občanov do područia cudzej moci. Podrobnosti:

http://stefanstefanides.blog.sme.sk/c/321617/Obnova-republiky-po-druhej-fasistickej-okupacii.html

 

Druhým vnútroštátnym dôvodom zániku Slovenskej republiky je svojvoľné konanie justície, keď spolu s bohatými zlodejmi získala vlastníctvo občanov, a tým získala aj neoprávnené postavenie pána rozhodujúceho bez legitimity. Pôvodná legislatíva sa ocitá s občanmi svojim konaním vo vojnovom stave. Podrobnosti:

http://stefanstefanides.blog.sme.sk/c/288424/Kto-je-Gorila.html

 

O tom, že nie sme demokraciou, ale diktatúrou svedčia dôkazy v tomto článku

http://stefanstefanides.blog.sme.sk/c/349185/Diktatori-Slovenska.html

Z uvedeného možno konštatovať, že Slovensko je de facto protektorátom, ktorý cez Európsku komisiu ovládajú majitelia nadnárodných bánk, korporácií, médií a politických strán.

 

Od nežnej k mafiánskemu štátu

05.09.2019

Od „Nežnej revolúcie“ ubehlo takmer 30 rokov. To je dostatočné dlhý čas na zodpovedanie otázky, kde sa naša krajina od nežnej dostala. Menšina občanov, tí čo po nežnej profitovali a profitujú a tí čo o nežnej vedia iba z médií, nám tvrdia, že sme zvrchovanou, demokratickou a právnou krajinu. Nie všetci z tejto skupiny sú však presvedčený o tom, že sme [...]

Za slušné Slovensko

04.04.2018

Úkladné vražda mladého novinára a jeho priateľky otriasla Slovenskom. Zverejnené informácie z reportáži zavraždeného novinára odhalili pravú tvár nášho režimu, keď nepriamo v nich poukázal na náš skorumpovaný justičný systém a mafiánsku partokraciu. O našej veľkej korupcie svet vedel, pretože za rok 2016 Slovensko ohodnotil ako k druhú najskorumpovanejšiu krajine [...]

Prečo sme druhou najskorumpovanejšou krajinou celej Európy?

13.10.2017

Svetové ekonomické fórum zverejnilo svoj každoročný index korupcie, ako súčasť správy o globálnej konkurencieschopnosti. Podľa tohto indexu sme druhou najskorumpovanejšou krajinou celej Európe. Podrobnosti sú na tomto odkaze: http://finweb.hnonline.sk/ekonomika/834706-porovnali-sme-mieru-korupcie-v-europe-slovensko-dosiahlo-katastrofalny-vysledok Hlavným zdrojom korupcie je [...]

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

Štefan Štefanides

Prepáčte že píšem blogy. Stranícky štát - ZLODEJŠTÁT ma k tomu donútil.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 99
Celková čítanosť: 1134236x
Priemerná čítanosť článkov: 11457x

Autor blogu