Založ si blog

Hudba nášho života

Naše symfonické orchestre patria dlhé roky k najlepším na svete. Boli žiadané za socializmu a sú žiadané aj v súčasnosti. Sú stále profesionálne a stranícky vplyv sa pri nich neprejavil, ako v iných oblastiach života spoločnosti. Pretože produkujú kvalitu, bez ohľadu na spoločenské zmeny, mali by sme si z nich zobrať príklad aj pri fungovaní našej spoločnosti.

Mali by sme sa riadiť ich zásadami:

1. Orchestre hrajú skladby slávnych svetových majstrov a osvedčených domácich umelcov.To znamená že nehrajú skladby od autorov, ktorí ešte nepreukázali svoje umenie. Na koncert od autora, ktorý neovláda základy hudobného umenia, by iste nik neprišiel.

Nás bolia uši od našich reformátorov, ale nikto ich nedokáže zastaviť. Stále sme ich pokusnými králikmi.

2. Orchester začína a končí naraz so stopercentnou presnosťou. Orchester počas hry riadi iba jeden dirigent s hlbokými znalosťami hudby. Má znalosti o všetkých druhoch hudobných nástrojov. Hneď rozozná falošný tón ktoréhokoľvek hudobného nástroja. Počas koncertu ho všetci členovia orchestra vidia a do hry sa zapájajú v súlade s jeho pokynmi. Všetko musí ladiť počas celého koncertu.

Našu spoločnosť dirigujú viacerí dirigenti aj bez dostatočných znalosti v oblastí, ktorú riadia. Ešte aj v rámci výkonnej moci máme viacerých dirigentov, ktorí každý ťahá na svoju stranu. Výsledkom práce nášho orchestra je nepríjemný pazvuk. Na súhru a ladení nie je vôbec čas.

3. Členovia orchestra sú prijímaní na základe konkurzu a sú majstrami svojho remesla. Aj jediný falošný hráč by pokazil celý koncert.

Našu spoločnosť riadia straníci bez znalosti vo svojom odbore. Stačí im správne tričko a blízkosť k osobám vedenia vládnej strany. Ich falošnú hru dobre poznáme.

4. Množstvo nástrojov a použitých nôt je optimálne a primerané skladbe.

Po takejto úvahe si dosaďme za skladbu našu Ústavu, za dirigenta najvyššieho ústavného činitelia, za hráčov ostatných ústavných činiteľov, za hudobné nástroje našich občanov a za noty výrobné prostriedky.

Cieľ spoločnosti je totožný s cieľom orchestra. Zahrať tú najdokonalejšiu skladbu nášho života.

Kto chce takúto hudbu nášho života, nech sa pridá:

– podpísaním tejto „PETÍCIE“

– zdieľaním tejto petície v skupine „TÁ petícia

– protestovaním cez túto „UDALOSŤ

Od nežnej k mafiánskemu štátu

05.09.2019

Od „Nežnej revolúcie“ ubehlo takmer 30 rokov. To je dostatočné dlhý čas na zodpovedanie otázky, kde sa naša krajina od nežnej dostala. Menšina občanov, tí čo po nežnej profitovali a profitujú a tí čo o nežnej vedia iba z médií, nám tvrdia, že sme zvrchovanou, demokratickou a právnou krajinu. Nie všetci z tejto skupiny sú však presvedčený o tom, že sme [...]

Za slušné Slovensko

04.04.2018

Úkladné vražda mladého novinára a jeho priateľky otriasla Slovenskom. Zverejnené informácie z reportáži zavraždeného novinára odhalili pravú tvár nášho režimu, keď nepriamo v nich poukázal na náš skorumpovaný justičný systém a mafiánsku partokraciu. O našej veľkej korupcie svet vedel, pretože za rok 2016 Slovensko ohodnotil ako k druhú najskorumpovanejšiu krajine [...]

Prečo sme druhou najskorumpovanejšou krajinou celej Európy?

13.10.2017

Svetové ekonomické fórum zverejnilo svoj každoročný index korupcie, ako súčasť správy o globálnej konkurencieschopnosti. Podľa tohto indexu sme druhou najskorumpovanejšou krajinou celej Európe. Podrobnosti sú na tomto odkaze: http://finweb.hnonline.sk/ekonomika/834706-porovnali-sme-mieru-korupcie-v-europe-slovensko-dosiahlo-katastrofalny-vysledok Hlavným zdrojom korupcie je [...]

Russia Ukraine

Zničme Rusom Krymský most, ozýva sa opäť z Kyjeva. Príde úder naraz zo vzduchu aj z mora?

24.04.2024 10:00

Aké zbrane by Ukrajinci potrebovali, aby udreli na most ponad Kerčský prieliv? Možno nielen rakety, ale aj bezpilotné lietadlá a námorné drony.

znásilnenie. násilie, týraná žena,

Amnesty: Situácia v oblasti ľudských práv na Slovensku sa v roku 2023 nezlepšila

24.04.2024 09:14

Slovensko ani v minulom roku neratifikovalo Istanbulský dohovor.

nevidiaci, Levoča

Nevidiaci v dnešnom svete: ohrozuje nás čoraz viac nástrah a prekážok

24.04.2024 09:00

Zrakovo postihnutí vyzývajú projektantov a investorov verejných projektov, aby sa na svoje diela dívali aj z pohľadu ľudí bez zraku.

veliteľská budova, Banská Bystrica

Pôsobili v nej povstaleckí hrdinovia Golian a Viest. Veliteľskú budovu rezort obrany vynoví za takmer 13 miliónov

24.04.2024 07:00

Je dôležitou súčasťou našej histórie a zaslúži si pozornosť, zhodujú sa Banskobystričania pri pohľade na tamojšiu pamiatku v podobe Veliteľskej budovy.

Štefan Štefanides

Prepáčte že píšem blogy. Stranícky štát - ZLODEJŠTÁT ma k tomu donútil.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 99
Celková čítanosť: 1135801x
Priemerná čítanosť článkov: 11473x

Autor blogu