Založ si blog

Voľba hlavného kontrolóra „KOCÚRKOVA“

818 Dňa 18. júna 2014m,o 16 hodine, v zasadačke Mestského úradu vo Veľkom Krtíši sa začalo zasadnutie mestského zastupiteľstva na ktorom sa uskutočnila voľba hlavného kontrolóra „KOCÚRKOVA“

Kocúrkova preto, lebo sa tam robí všetko naopak a proti zdravému rozumu. Začalo sa to tak, že nezávislé zastupiteľstvo  najprv navštívilo primátora mesta, kde vlastne už za dverami rozhodli o tom, ako dopadne zasadnutie.

Potom došlo k oficiálnemu zasadnutiu, na ktorom primátor navrhol, aby presunuli bod voľbu hlavného kontrolóra na koniec programu až za bod rôzne. Asi preto lebo hlavný kontrolór je iba krovím, ktoré zakrýva ich nezákonnú činnosť. O tom akú dôležitosť prikladá zastupiteľstvo voľbe hlavného kontrolóra svedčí aj množstvo nepodstatných bodov programu.

Viď pozvánka na odkaze mesta:

http://www.velky-krtis.sk/zasadnutia-msz.phtml?id_menu=15792&module_action__32079__id_zas=14573&module_action__32079__id_type=1#m_32079

Prezrádza to aj skutočnosť, že mestské zastupiteľstvo nepotrebovalo položiť žiadne otázku uchádzačovi o funkciu hlavného kontrolóra, ani spolu verejne diskutovať o vhodností jednotlivých kandidátov. Stačilo im iba obraz kandidáta v podobe prihlášky a jeho krátkeho vystúpenie. Keďže pred voľbou nikto nediskutoval, nedozvedeli sme sa ich skutočný motív, prečo volia daného kandidáta.

Pretože kandidáti boli na zasadnutí, mali možnosť na vlastné oči vidieť a počuť ako takéto zasadnutie prebieha. Podľa priebehu celého zasadnutia to vyzeralo tak, ako keby bolo mestské zastupiteľstvo u mäsiara, kde mäsiar seká hlava nehlava a váži nie podľa váhy, ale podľa toho, ako on chce. Zákazník a tí čo kontrolujú mäsiara museli držať hubu.. S demokratickým zasadnutím zhromaždenia to nemalo nič spoločné. Aj pripomienka člena mestského zastupiteľstva, že Výkaz ziskov a strát za rok 2013 ukazuje, že mesto hospodárilo v roku 2013 horšie ako v roku 2012, primátor odbil tým, že diskutujúci mieša hrušky s jablkami a že mesto hospodárilo lepšie. Keďže ostatní účastníci vrátane hlavného kontrolóra držali bobríka mlčania, aj takýto lapsus primátorovi prešiel.

Kontrolnou činnosťou sa rozumie kontrola zákonnosti, účinnosti, hospodárnosti a efektívnosti pri hospodárení a nakladaní s majetkom a majetkovými právami mesta, ako aj s majetkom, ktorý mesto užíva podľa osobitných predpisov.

 

Ak hlavný kontrolór nevie čo je demokracia, nemôže namietať, že toto zasadnutie bolo v rozpore s demokratickými zásadami, ktoré platia nielen pre mestské zastupiteľstvo ale aj všetky štátne orgány na Slovensku a vo svete.

Svet po porážke fašizmus sa dohodol na tom, ako sa budeme vo svete správať. Charta OSN a Všeobecná deklarácia ľudských práv je pre štáty a pre všetkých obyvateľov Zeme záväzná. Totiž medzi ľudské práva patrí aj právo na demokraciu.

Viď:

 http://www.youthforhumanrights.org/

 

Toto právo patrí aj občanom mesta Veľký Krtíš. A hlavný kontrolór je aj na to, aby im toto právo zabezpečil.

 

Demokracia je o diskusií a nie o valcovaní spolčenej väčšiny mestského zastupiteľstva. Rozhodnutia sa prijímajú verejne a nie za zatvorenými dverami. Demokracia je o tom, že predtým ako sa hlasuje musí hlasujúci hľadať pravdu a verejne ju obhájiť. Pravda hlasujúceho je len jedna a tá sa riadi kritériom, či ide smerom k láske – k dobru občanov, ktorých zastupuje.

Od nežnej k mafiánskemu štátu

05.09.2019

Od „Nežnej revolúcie“ ubehlo takmer 30 rokov. To je dostatočné dlhý čas na zodpovedanie otázky, kde sa naša krajina od nežnej dostala. Menšina občanov, tí čo po nežnej profitovali a profitujú a tí čo o nežnej vedia iba z médií, nám tvrdia, že sme zvrchovanou, demokratickou a právnou krajinu. Nie všetci z tejto skupiny sú však presvedčený o tom, že sme [...]

Za slušné Slovensko

04.04.2018

Úkladné vražda mladého novinára a jeho priateľky otriasla Slovenskom. Zverejnené informácie z reportáži zavraždeného novinára odhalili pravú tvár nášho režimu, keď nepriamo v nich poukázal na náš skorumpovaný justičný systém a mafiánsku partokraciu. O našej veľkej korupcie svet vedel, pretože za rok 2016 Slovensko ohodnotil ako k druhú najskorumpovanejšiu krajine [...]

Prečo sme druhou najskorumpovanejšou krajinou celej Európy?

13.10.2017

Svetové ekonomické fórum zverejnilo svoj každoročný index korupcie, ako súčasť správy o globálnej konkurencieschopnosti. Podľa tohto indexu sme druhou najskorumpovanejšou krajinou celej Európe. Podrobnosti sú na tomto odkaze: http://finweb.hnonline.sk/ekonomika/834706-porovnali-sme-mieru-korupcie-v-europe-slovensko-dosiahlo-katastrofalny-vysledok Hlavným zdrojom korupcie je [...]

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

zena tabletka lieky choroba liek

Japonsko eviduje 4 úmrtia a 100 hospitalizácií v súvislosti s doplnkami výživy

28.03.2024 12:09

Firma minulý týždeň informovala, že prvé sťažnosti na problémy s obličkami dostala už v januári.

korčok, pellegrini

Prezidentský duel Korčok – Pellegrini. Kampaňa nabrala na obrátkach. Môžeme čakať ešte nejaké prekvapenia?

28.03.2024 12:00

Prvý duel prezidentských kandidátov Korčoka a Pellegriniho odvysiela Rádio Slovensko a RTVS:24.

medvede, tabuľka, Repište

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie parlamentu k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

28.03.2024 11:31, aktualizované: 11:55

Zákon o možnom odstrele rizikových medveďov sa má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní na najbližšej riadnej schôdzi.

Štefan Štefanides

Prepáčte že píšem blogy. Stranícky štát - ZLODEJŠTÁT ma k tomu donútil.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 99
Celková čítanosť: 1134222x
Priemerná čítanosť článkov: 11457x

Autor blogu