Založ si blog

Za slušné Slovensko

Úkladné vražda mladého novinára a jeho priateľky otriasla Slovenskom. Zverejnené informácie z reportáži zavraždeného novinára odhalili pravú tvár nášho režimu, keď nepriamo v nich poukázal na náš skorumpovaný justičný systém a mafiánsku partokraciu. O našej veľkej korupcie svet vedel, pretože za rok 2016 Slovensko ohodnotil ako k druhú najskorumpovanejšiu krajine spomedzi 40 krajín Európy.

Viac: http://seta.blog.pravda.sk/2017/10/13/preco-sme-druhou-najskorumpovanejsou-krajinou-celej-europy/

Táto úkladná vražda ako i odhalená pravá tvár nášho režimu, vyhnali do ulíc našich miest slušných občanov Slovenska, ktorí tam protestovali„Za slušné Slovensko“.

Ako ďalej?

Slovensko budeme mať vtedy slušné, keď bude zvrchované, demokratické a právne.

Zvrchované bude vtedy, keď slobodu a moc na Slovensku budú mať pevne v rukách občania a nie kapitál, keď ekonomika sa bude rozvíjať v prospech občanov a nie kapitálu, keď média budú stať na strane občanov Slovenska a nie na strane kapitálu.

Demokratické bude vtedy, keď budeme mať plne funkčne demokratické princípy a nástroje, hlavne deľbu moci a imperatívny mandát, pretože naša reklamná demokracia je vlastne skrytou totalitou.

Viac: http://seta.blog.pravda.sk/2015/02/17/reklamna-demokracia/

Slovensko budeme mať spravodlivé vtedy, keď sudcami, prokurátormi a vyšetrovateľmi budú iba tí, ktorí doteraz nezneužili svoju moc a keď naše právne predpisy im nedovolia, aby mohli beztrestne predávať svoje rozhodnutia.

Napríklad orgány činné v trestnom konaní miesto toho, aby potrestali zlodeja, neochránili obeť trestného činu a porušili obeti ďalšie zákonom chránené práva.

Viac: http://seta.blog.pravda.sk/2013/02/08/prava-tvar-generalnej-prokuratury/

Alebo súdy tiež zneužili svoju moc, keď za účelom ochrany zlodeja, ktorý sa nedovolene obohatil, porušili poškodenému jeho zákonom chránené práva a zaviazali ho, aby svojmu zlodejovi zaplatil vysoké trovy konania.

Viac: http://seta.blog.pravda.sk/2015/07/29/skandaly-slovenskeho-sudnictva/

Je načase zmeniť náš režim tak, aby sme vytvorili dom pre všetkých slušných občanov Slovenska a zbúrali domček z kariet postavený na skorumpovanej justícií a mafiánskej partokracii. Viac:

http://seta.blog.pravda.sk/2013/07/07/domcek-z-kariet/

Je to v silách slušných občanov Slovenska, aby sme to slušné Slovensko pre seba vybojovali. Bez našej angažovanosti to však nepôjde.

Od nežnej k mafiánskemu štátu

05.09.2019

Od „Nežnej revolúcie“ ubehlo takmer 30 rokov. To je dostatočné dlhý čas na zodpovedanie otázky, kde sa naša krajina od nežnej dostala. Menšina občanov, tí čo po nežnej profitovali a profitujú a tí čo o nežnej vedia iba z médií, nám tvrdia, že sme zvrchovanou, demokratickou a právnou krajinu. Nie všetci z tejto skupiny sú však presvedčený o tom, že sme [...]

Prečo sme druhou najskorumpovanejšou krajinou celej Európy?

13.10.2017

Svetové ekonomické fórum zverejnilo svoj každoročný index korupcie, ako súčasť správy o globálnej konkurencieschopnosti. Podľa tohto indexu sme druhou najskorumpovanejšou krajinou celej Európe. Podrobnosti sú na tomto odkaze: http://finweb.hnonline.sk/ekonomika/834706-porovnali-sme-mieru-korupcie-v-europe-slovensko-dosiahlo-katastrofalny-vysledok Hlavným zdrojom korupcie je [...]

Cesta do raja

19.04.2016

Pre väčšinu ľudí je rajom sám život a ideálne spolužitie v rodine, v obci, v meste, v regióne, v štáte a vo svete. Predtým ako sa vydáme na cestu, mali by sme vedieť odkiaľ ideme, kde sa nachádzame a kde chceme ísť. Odkiaľ ideme Už tisícročia je väčšina ľudí otrokmi, nedobrovoľne slúžiaca pánom alebo ideológií. Možno teda povedať, že väčšina ľudí ide z [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Štefan Štefanides

Prepáčte že píšem blogy. Stranícky štát - ZLODEJŠTÁT ma k tomu donútil.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 99
Celková čítanosť: 1134250x
Priemerná čítanosť článkov: 11457x

Autor blogu